sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kateus vs. Onnellisuus

Saako Suomessa menestyä? Onko Suomi kateellisten ja selkäänpuukottajien paratiisi? Kukaan ei saa näyttää hyvältä, menestyä tai rikastua tai ainakaan olla julkisesti onnellinen. Ja jos satut menestyyn tai oleen vaan niin onnellinen, että haluat asiasta huutaa koko maailmalle, voit joutua selkäänpuukotuksen kohteeksi. Onko tämä sitten oikein? Ja kuka siitä hyötyy tai voi iloita? Ei kukaan.

Olen nyt lähiaikoina pohtinut paljon aihetta kateus. Olen luonteeltani melko ankara itselleni ja nuorempana eritoten en omistanut kauhean hyvää itsetuntoa. Ja olenkin pohtinut, että mistä tämä kaikki voi johtua. Tietenkin asiaan on vaikuttanut monet asiat, mutta yksi on noussut yli muiden. Olen aidosti toivonut, että ympärilläni olevat ihmiset olisivat onnellisia minun puolestani, jos menestyn jossain asiassa. Oma perheeni on tietysti hienosti aina kannustanut mua, mutta jos pohditaan muita kuin minun perhettä, en ole vakuuttunut, että kovinkaan moni olisi minun puolesta ollut aidosti onnellinen. Tai jos on ollut, en ole ollut asiasta ainakaan kovin tietoinen.


Miss Suomi 2008. Hieno kokemus, ihana muisto!

Uskon, että tämä ei ole kovinkaan erikoinen kaava monenkaan elämässä. Mutta miksi sen täytyy olla näin? Onko se itseltä pois, jos on onnellinen toisen puolesta? En usko. Mielestäni se ihminen, joka aidosti toivoo toiselle menestystä ja onnea elämässä, saa sitä myös roppakaupalla itse.

Uskon, että kaikki tämä on ympäristöstä opittua. Mutta eikö olisikin ihanaa, jos oppisimmekin iloitsemaan aidosti toisen puolesta, olemaan onnellisia toisen menestyksestä ja kannustamaan toisia omaan parhaaseensa. Kuinka paljon enemmän kokisimmekaan onnellisuutta, jos osaisimme toistenkin onnellisuudesta nauttia? Se tunne kun on onnellinen, on aivan taivaallisen ihanaa ja tavoittelemisen arvoista. Uskon, että jaettu onnellisuus on vielä herkullisempaa. Miksi emme siis tavoittelisi sitä, ja kokisimme onnellisuutta jokapäiväisessä elämässämme? On yksi asia, jota haluan painottaa ja se tulee tässä: jos joku ihminen ympärilläsi on onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, miksi et imisi häneltä sitä onnellisuuden tunnetta itseesi ja saa sitä samaa hyvää fiilistä? Uskon, että se on mahdollista. Joten ei muuta kuin kokeilemaan, onko sillä mitään vaikutusta sinun elämääsi.

Olisi hienoa, jos kaikki jotka tämän lukevat lähtisivätkin tästä lähin kannustamaan toista ja olemaan muiden, niin tuttujen kuin tuntemattomienkin, puolesta onnellinen. Tehdään yhdessä Suomesta ihana paikka, jossa kaikki saa menestyä, iloita, rikastua ja onnistua. Ollaan aidosti iloisia ja onnellisia muiden puolesta. Ja tätä kautta onnistutaan, menestytään ja rikastutaan myös itse!

Susanna


2 kommenttia:

  1. Alan vihdosta viimein oleen sinut sen asian kanssa, että oot ollu niin paljon paremmassa joukkueessa jumppaamassa kun minä ;)

    Kiva lueskellä näitä teidän kirjotuksia täältä!
    Toivottavasti nähdään kesän aikana!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon kommentista! Noniin, siitä se lähtee. Kiitos M! Toivottavasti nähdään pian! Iso hymy päivääsi.

    VastaaPoista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!